Hovedinnhold
Et hus med stor hage

28 prosent av Osloboere svarer at de vil gjøre dette i boligen sin

Sist oppdatert 17.10.2023
Vil du spare penger på strømregningen, få et bedre inneklima og gjøre noe bra for miljøet? Da bør du sjekke ut denne nylanserte håndverkertjenesten.
Vil du spare penger på strømregningen, få et bedre inneklima og gjøre noe bra for miljøet? Da er du ikke alene. I en fersk undersøkelse*, svarer 28 % av Oslobeboere at det er sannsynlig at de i løpet av de neste to årene kommer til å gjøre renovering- eller oppussingsprosjekter i hjemmet med mål om å få en mer energieffektiv og miljøvennlig bolig.
Det applauderes av Tor Magne Østerhus, fagekspert og energirådgiver i håndverkertjenesten Steddy - som i november lanseres i Oslo. Fra før er Steddy etablert i flere norske byer, som Trondheim, Ålesund, Bergen og på hele Østlandet.

– I Steddy tror vi at «få det fint» og «gjør boligen mer energieffektiv» er to grunner som går hånd i hånd. Derfor jobber vi målrettet for å finne de mest miljøvennlige løsningene som passer deg og ditt budsjett, forklarer han.

Renovere boligen? Tenk på dette

Det er mange smarte energitiltak som kan bidra til å gjøre boligen din mer miljøvennlig, samtidig som du sparer både strøm og penger.

– Når du kommer til oss med en problemstilling som “jeg trenger mer plass”, “jeg ønsker å renovere fasaden” eller “jeg vil gjøre boligen min mer miljøvennlig”, starter vi arbeidet med å gjøre en analyse av boligen. Da ser vi på de ulike delene av eksisterende bolig, som kledning, vindu og tak, og kommer med konkrete forslag til tiltak som vil ta boligen opp til dagens standard med tanke på energieffektivitet og komfort.
Unknown image
Unknown image
Unknown image
Unknown image

Etterisolering er et eksempel på et konkret tiltak.

– Er boligen din fra før 1970, som mange av de tradisjonelle eneboligene i Oslo er, har den sannsynligvis ikke tradisjonell isolasjon i vegg eller tak i det hele tatt. Etterisolering trenger ikke nødvendigvis å bli et stort prosjekt. Bare ved å skifte vinduer oppnår man stor effekt, tipser Østerhus, og legger til:
– Å bytte vinduer er noe av det rimeligste, men også det mest effektive energitiltaket du kan gjøre for å redusere strømregningen. Det er ikke utenkelig at gamle vinduer utgjør så mye som 40 prosent av varmetapet i boligen.

Visste du at…

Ut 2023 kan Oslos innbyggere få dekket deler av kostnadene ved etterisolering, bytte av vinduer og dører, og andre tiltak som senker energibruken i boligen din når arbeidet utføres av kvalifiserte håndverkere? Les mer her

Få hjelp av en sertifisert energirådgiver og spar penger

Uansett om du renoverer for å få mer plass, skape drømmehjemmet eller med utgangspunkt i å få en mer energieffektiv bolig – det er ikke alltid lett å vite hvor man skal starte. Det kan Steddy hjelpe deg med.
– Hos oss jobber flere sertifiserte energirådgivere. En godkjent energirådgiver hjelper deg å kartlegge hvilke tiltak i boligen din som kan spare deg for penger og øke komforten. I tillegg hjelper vi deg med planleggingen og gjennomføringen av tiltakene, forklarer Østerhus.
Unknown image
Unknown image
Unknown image
Unknown image

Digital plattform

Når Steddy nå slår seg opp i Oslo, er det med et konkret ønske om å gjøre prosessen for deg som skal renovere eller pusse opp enklere og tryggere.
– Det er ikke alltid enkelt å vite hvilke håndverkere som er seriøse, hvilke løsninger som er gode, eller hva som er riktig pris og tidspunkt på et prosjekt. I Steddy har vi samlet de mest kvalitetsbevisste håndverksbedriftene, slik at du kan være trygg på at det er faglig dyktige håndverkere som utfører oppdraget, og at utførelsen holder høy kvalitet, forklarer Østerhus.
En del av jobben som fagekspert, er å finne ut hvordan prosjektet ditt best kan løses, og hvilke muligheter som finnes innenfor budsjettet ditt.
– Målet er å gi forutsigbarhet og trygghet til deg som skal renovere.
Derfor har Steddy gjort renoveringsprosjektet digitalt, og utviklet en egen kommunikasjonsplattform mellom deg og håndverkeren din. Du følger prosjektet på din egen prosjektside på steddy.no. Her samles all kommunikasjon som du har med fagekspert og håndverker på et sted. Du vil ha full oversikt over tilbud, pris, dokumenter, fremdrift og betaling, forklarer Østerhus.
Som Steddy-kunde får du også vår leveringsgaranti. Det betyr at vi garanterer at jobben blir ferdigstilt og korrekt fagmessig utført av våre håndverkspartnere. Les mer om Steddy-garantien her
Steddy fagekspert

Vi hjelper deg

Er du nysgjerrig på hvilke energitiltak som passer deg og din bolig?