Unknown image
Hovedinnhold
Kom i gang

Syv gode råd til deg som planlegger oppussing

Du kan tjene mye på å planlegge godt i forkant.

Se våre tips til deg som ønsker å pusse opp hus eller leilighet.
Unknown image
Unknown image

1. Finn frem hustegningene

Før du går i gang med oppussing eller renovering bør du finne fram tegningene på boligen. Hvis du nylig har kjøpt, har du sannsynligvis en takstrapport som viser tilstanden. Med tilgang til takstrapport og tegninger av boligen har både fagekspertene i Steddy og håndverkerne et godt grunnlag å jobbe med. Kommunen kan også være behjelpelig med eventuelle tegninger og hvilke retningslinjer du må forholde deg til.
Lurer du på hva som er forskjellen på oppussing og renovering? Les om totalrenovering her.
Unknown image
Unknown image

2. Lag et budsjett

Noe av det mest fornuftige du kan gjøre før du pusser opp, er å sette opp et budsjett. Samtidig som du setter opp ønsker og behov er det viktig å ha oversikt over hvor mye du kan pusse opp for. Sjekk med banken hvor mye du har mulighet til å bruke på oppussing av boligen, leiligheten eller hytta. Videre skal du lage en prioriteringsliste på hva som er viktigst. Kanskje du må prioritere behov foran ønsker først. Ta høyde for dette når du setter opp regnestykket og før du henter inn pristilbud fra en eller flere håndverkere.
Hvis du presenterer ønskene dine for oss i Steddy, hjelper vi deg med å finne ut av hva som er mulig å få til innenfor rammene av det budsjettet du har.
Unknown image
Unknown image

3. Spar penger med god planlegging

Før du starter oppussing eller renovering bør du kartlegge hele boligen, både innvendig og utvendig. Lag en prioritert rekkefølge på tiltak som videre kan overføres til en overordnet fremdriftsplan. Videre er det viktig at du holder en rød tråd gjennom hele oppussingen, slik at du ender opp med en godt gjennomtenkt bolig.
I den sammenhengen er det verdt å bruke timer og litt penger på en fagekspert som kan hjelpe deg med å se løsninger og legge opp en god plan. Kanskje ender du opp med å spare en halv million på selve renoveringen, fordi du tidlig i prosessen ble anbefalt riktige løsninger fro dine behov.
Det kan bli en dårlig opplevelse å bruke et par millioner kroner på renovering av boligen, for så å oppdage at det ikke ble helt som du hadde tenkt deg.
I den sammenhengen er det verdt å bruke timer og litt penger på en fagekspert som kan hjelpe degmed å se løsninger og legge opp en god plan. Kanskje ender du opp med å spare en halv million påselve renoveringen, fordi du tidlig i prosessen ble anbefalt riktige løsninger for dine behov.
Unknown image
Unknown image

4. Tenk på boligens energimerking

Rekkefølgen på oppussingen avhenger av boligens stand. Først bør boligen bli et godt klimaskall. Det vil si at huset fungerer godt teknisk, og holder godt på varmen. Hvis taket er dårlig, er det helt klart noe av det aller første du bør starte med.
Fra et bærekraftsperspektiv er det viktig å velge en løsning som gjør at det nye taket ditt varer lengst mulig. Les mer om energisparende tiltak du kan gjøre på boligen din her.
Unknown image
Unknown image

5. Puss opp stua først

Hvis det tekniske er i orden og du vet at du skal pusse opp over flere år bør du begynne med stua. Da har du et trivelig sted å oppholde deg mens du holder på med den øvrige oppussingen.
Oppussing eller renovering av bad er ikke det første ekspertene vil anbefale å begynne med. Badet er det dyreste rommet du pusser opp. Derfor bør du helst ta badet til slutt, i tilfelle du underveis finner ut at det burde vært et annet sted i boligen.
Unknown image
Unknown image

6. Billigst er ikke alltid beste løsning

Det er ikke alltid den billigste håndverkeren er det beste valget. Mange faktorer spiller inn i prisen på oppussingen, der materialvalg også kan være avgjørende.
Gå alltid grundig gjennom tilbudet, og se hva tilbudet inneholder og hvordan kostanden er fordelt på materiell og arbeid. Hvis en litt dyrere håndverker produserer dobbelt så effektivt, blir det likevel billigere enn med en håndverker som har lavere timepris, men bruker mye lenger tid på å utføre jobben.
Velg og bruk penger på en dyktig håndverker som utfører grunnarbeidet korrekt og med bra kvalitet, framfor å bruke penger på et dyrt kjøkken som blir sendes stygt ut på grunna v dårlige skjøter og skjev montering. Grunnarbeidet skal leve lengre enn det kostetiske produktet.
Unknown image
Unknown image

7. Velg håndverkere du kan stole på

Å kunne stole på håndverkeren som skal jobbe på ditt prosjekt og vite at jobben blir gjort med høy kvalitet er viktig. Bruk derfor litt tid på å sjekke referanser. Be derfor om flere enn én eller to referanser pr. håndverker som du har fått tilbud av. Steddy sine håndverkerpartnere er et trygt valg, ettersom alle partnerne våre har gjennomgått strenge kvalitetskrav for å være en del av oss.

Steddy-garanti

Med Steddy sine garantier er du trygg på at prosjektet blir levert som avtalt. Garantien gir deg full trygghet for at prosjektet blir korrekt fagmessig utført og at prosessen før, under og etter er ryddig og ordentlig. Er du uheldig og feil oppstår, reklamerer du direkte til oss. Vi sørger alltid for at prosjektet blir ferdigstilt.
Steddy fagekspert

Vi hjelper deg

Send oss en beskrivelse av jobben du ønsker å gjøre, samt bilder av boligen. Deretter tar vår fagekspert kontakt med deg for en prat om prosjektet. Når dere sammen har kommet frem til en dekkende beskrivelse av hva som skal gjøres, sendes prosjektet videre til en av våre kvalitetssikrede håndverkspartnere, og du mottar et konkret tilbud på jobben.

Høy kvalitet i alle ledd 

Vi setter standarden for kvalitet ved å kun bruke kvalitetsprodukter. Våre håndverkere sikrer at din bolig og ditt prosjekt får den omsorgen det fortjener. Vi er stolte av å samarbeide med kvalitetsleverandører BMC Trading, Bygg1, Boen, Kährs , Unilin, Hagen, Jeld-Wen Norge, Smartpanel og Trapperingen.
Disse ledende leverandørene gir oss tilgang til produkter og materialer av høyeste kvalitet, slik at du kan være trygg på at resultatet blir holdbart, funksjonelt og estetisk tiltalende.