Steddy håndverker som arbeider
Hovedinnhold
Kom i gang

Bytte gulv? Fem grunner til hvorfor du bør du overlate jobben til en håndverker

Å bytte gulv kan ved første øyekast virke som en enkel oppgave.
– Men alle som har byttet gulv vet at det er mange detaljer og utfordringer som kan dukke opp underveis, sier Tor Magne Vesterhus, fagekspert i Steddy.
Heldigvis trenger det ikke være så vanskelig.
– I Steddy har vi samlet landets mest kvalitetsbevisste håndverksbedrifter, slik at du kan være trygg på at jobben blir gjort av folk som har lang erfaring, solide referanser og økonomien i orden, forklarer Vesterhus.

Her er noen gode grunner til hvorfor du bør vurdere å bruke en av våre håndverkspartnere for ditt neste gulvprosjekt.

Barn sitter på gulv og tegner
Barn sitter på gulv og tegner

1. Gå for kvalitet

Våre håndverkspartnere har omfattende erfaring og ekspertise i gulvlegging. De vet hvordan de skal forberede og legge undergulv, velge riktig type gulv for rommet og sikre at det legges korrekt.
– Dette sikrer at gulvet ikke bare ser bra ut, men også varer lenge. Legges gulvet feil, kan det føre til problemer som sprekker, skjevheter, knirking og forskyvninger - som igjen kan kreve kostbare reparasjoner, understreker Vesterhus.
Steddy håndverker lener seg mot en vegg
Steddy håndverker lener seg mot en vegg

2. Raskere vei til mål

Å legge gulv selv kan være svært tidkrevende, spesielt hvis du ikke har erfaring. Fra forberedelse av underlaget til nøyaktig måling og kapping, og til slutt selve gulvleggingen, kan hele prosessen ta mye lengre tid enn forventet - og kreve mye utstyr.
– Håndverkspartnerne våre har erfaringen og verktøyene som trengs for å få jobben gjort raskt og effektivt, noe som sparer deg for både tid og frustrasjon.
Steddy håndverker
Steddy håndverker

3. Feilfri installasjon

Selv med de beste intensjoner er det fort gjort å gjøre nybegynnerfeil. I mange tilfeller kan disse lett dekkes over, men selv små feil i gulvlegging kan føre til store problemer over tid. Feil i måling, skjæring eller installasjon kan resultere i ujevnheter, løse planker eller fliser.
Familie rundt kjøkkenbordet
Familie rundt kjøkkenbordet

4. Garanti og trygghet

Velger du å legge gulv med oss, får du Steddy sin leveringsgaranti. Denne gir deg full trygghet på at prosjektet blir ferdigstilt og at prosessen før, under og etter er ryddig og ordentlig. Du kan lese mer om Steddy-garantien her.
Mann leser avisen i stol
Mann leser avisen i stol

5. Økonomiske fordeler

Feil installasjon av gulv kan føre til kostbare reparasjoner og utskiftninger. Ved å få jobben gjort riktig første gang, unngår du disse ekstra kostnadene.

Fire vanlige spørsmål om å bytte gulv

Hvilket gulv skal du velge?

Vinyl, laminat eller parkett? Når du skal legge nytt gulv har du mange muligheter - og alle har ulike fordeler.
– Laminatgulv er slitesterkt, og kommer i mange ulike design slik at du kan finne gulvet som passer akkurat din stil. Parkettgulv tilfører både varme og kvalitet, mens vinyl er både holdbart og motstand mot fukt, som gjør at det passer bra for eksempel på kjøkkenet.
Er du usikker på hvilken gulvtype som passer best til din bolig og dine behov? Da har Tor Magne Vesterhus ett tydelig råd:
– Snakk med en av våre fageksperter! Vi kan gi deg uforpliktende rådgivning om prosjektet ditt før oppstart, og sammen finner vi ut av hvilken gulvtype som passer både boligen og budsjettet ditt.

Hvor lang tid tar det å bytte gulv? 

Hvor lang tid det tar før du kan nyte ditt nye gulv, avhenger av hvilket gulv som skal legges, underlaget og naturlig nok - størrelse på området.
– Å legge gulv på et område på 100 kvadrat vil gjerne ta mellom to til fire dager, gitt at området ikke krever mye vanskelige tilpassinger. Er det behov for å avrette gulvet i forkant av gulvleggingen, må du gjerne beregne tre dager ekstra, forklarer Vesterhus.

Hvor mye koster det å legge gulv?

Prisen for å legge nytt gulv avhenger primært av tre ting: Underlaget, hvilken type gulv som skal legges og hvor stort område som skal få nytt gulv.
– I gjennomsnitt koster det å legge nytt gulv mellom 400,- til 2000,- per kvadratmeter, men prisen avhenger av hvor mange kvadratmeter som skal legges og hva slags type gulv som skal legges. Et gulv som har klikksystem vil koste mindre per kvadratmeter enn heltregulv som skal legges i mønster, forklarer Vesterhus.

Kan jeg etterisolere gulvet samtidig?

Skal du først bytte gulv, er det flere grep det kan lønne seg å gjøre samtidig. Etterisolering av gulv for eksempel, kan være nyttig uansett om boligen har kjeller eller ikke. Dette grepet er spesielt godt egnet for førsteetasjer og kjellergulv hvor det er kaldtrekk. Riktig gulvisolering kan forhindre fuktproblemer, redusere kaldtrekk og forbedre den generelle komforten i boligen.
For å få et nøyaktig budsjett, send oss en forespørsel, så tar en av våre lokale håndverkspartnere tar kontakt for befaring.
Etter befaringen vil du motta prosjektplanen og pristilbudet for oppdraget på din prosjektside på steddy.no. Du vil bli varslet via SMS når tilbudet er klart. All kommunikasjon og videre avtaler skjer direkte med prosjektlederen på din prosjektside.

Vi hjelper deg med å bytte gulv

Å bytte gulv er en betydelig investering i hjemmet ditt, og det er viktig at det gjøres riktig. Er du klar til å starte prosjektet ditt? Eller ønsker du tips og råd til hvordan du kommer i gang eller hvilket gulv som egner seg best til dine behov? Lurer du kanskje på om varmekabler kan være riktig valg, eller om det er andre grep du kan gjøre for å få en mer energieffektiv bolig?
Unknown image

Uforpliktende rådgivning

I Steddy møter du erfarne fageksperter med omfattende kompetanse som gir deg uforpliktende rådgivning om prosjektet ditt før oppstart.