Hovedinnhold
Kom i gang
Barn sitter på baderomsgulv

Seks tips til deg som skal pusse opp badet

Sist oppdatert 03.06.2024
Et fristed hvor du kan senke skuldrene og roe ned? Nok plass til både store og små? Optimal utnyttelse av kvadratmeterne? Å få drømmebadet trenger ikke være så vanskelig. Her får du håndverkerens beste tips til deg som skal pusse opp badet.
Selv om det å pusse opp badet er et av de mer omfattende grepene du kan gjøre i boligen din - men, det betyr ikke at det trenger å være vanskelig å få drømmebadet.
– Det første tipset er å velge en håndverker som også fungerer som prosjektleder, og som kan holde i prosessen fra start til slutt, forteller Tarje Hatlem, håndverkspartner av Steddy.
Han har opp gjennom årene hjulpet mange nordmenn med både enkel oppgradering, oppussing av badet, totalrenovering og bygging av helt nytt bad - for eksempel å bygge et nytt bad tilknyttet hovedsoverommet.
– Å pusse opp badet krever ofte flere ulike tjenester, som tømrer, rørlegger, elektriker og flislegger. Våre håndverkspartnere hjelper deg med hele prosessen, slik at du bare trenger å forholde deg til én prosjektleder. Det gjør oppussingsprosessen enklere og tryggere.

1. Tenk over hva du ønsker deg

Er dere mange som skal bruke badet samtidig? Har dere behov for badekar? Skal badet også romme vaskemaskin? Før du starter oppussingen er det viktig å tenke nøye over hva du ønsker å få ut av badet ditt, i dag og i årene som kommer.
Vil du ha møbler i klassisk hvitt eller varmt skandinavisk tre? Ønsker du deg klassisk flis, eller skape ditt eget unike drømmebad ved hjelp av baderomsplater?
– Skriv ned tankene og ønskene dine, og samle bilder og eksempler på ting du liker i en mappe, tipser Tarje.

2. Finn frem svarene på vanlige spørsmål

Noe av det første en håndverker kommer til å spørre deg om er:
  • Hvor stort er det?
  • Når er badet bygget?
  • Når er boligen bygget?
  • Når ble det sist pusset opp?
  • Vet du når membranen ble lagt?
  • Finnes det plantegninger over eksisterende bad og rommene rundt?

– Har du disse svarene fra start kan vi raskere komme videre i prosessen og håndverkerne våre kan gi bedre og mer relevante råd, forklarer Tarje, og fortsetter:
– Er for eksempel membranen under flisene gode, kan du for eksempel legge nye fliser på eksisterende fliser eller legge mikrosement.

3. Sett opp et budsjett

Prisen på oppussing eller renovering av bad avhenger blant annet av hva du ønsker å gjøre og i hvilken stand ditt nåværende bad er i. Men som et utgangspunkt kan det være lurt å tenke over hvor mye du er villig til - eller ønsker - å putte i oppussingen.
– Å ha noen tydelige tanker om budsjettrammer fra start, gjør det enklere å finne løsninger som passer innenfor rammen. I tillegg vil du få et mer realistisk bilde på hva som er mulig å få til, råder Tarje.

4. Rådfør deg med eksperter

Det er ikke alltid enkelt å vite hvor man skal starte eller hvilke muligheter som finnes når du skal pusse opp badet. Heldigvis finnes det noen som er eksperter på akkurat dette! Sender du inn prosjektet ditt til Steddy, vil en av våre fageksperter kontakte deg for en uforpliktende prat om prosjektet ditt.
– Sammen finner vi ut hvordan vi best kan løse prosjektet og hvilke muligheter som finnes med budsjettet du har.
Når dere sammen har kommet frem til en endelig beskrivelse av hva som skal gjøres, sendes prosjektet videre til en av våre kvalitetssikrede håndverkspartnere og du får tilbud på jobben.

5. Velg kvalitet

Badet er et av de mest brukte rommene i hjemmet, og blir utsatt for både høy luftfuktighet og hyppig slitasje. Å investere i dyktige håndverkere som er godkjent våtromsbedrift sikrer at arbeidet utføres fagmessig og etter gjeldende byggeforskrifter, noe som minimerer risikoen for lekkasjer, mugg, og andre skader.
Et nyoppusset bad skal ikke bare se bra ut, det skal også tåle daglig tannpuss, lek i badekaret, klesvask og varme dusjer. Det er også viktig å huske på at det som er bak veggen er like viktig som det øyet ser. Ved bygging, oppussing eller renovering av bad jobber våre håndverkere alltid med kvalitetsleverandører, som Hey Di, Saint-Gobain Byggevarer, Isola, Fibo, Litex og baderomsinnredninger fra Noro Norge.

Å finne en håndverker du stoler på trenger ikke være så vanskelig.

I Steddy møter du noen av landets mest kvalitetsbevisste håndverksbedrifter, så du kan være trygg på at jobben gjøres av folk som blant annet har lang erfaring, økonomien i orden og lokal kunnskap.

6. Ha papirene i orden

Har du stått i en situasjon hvor du har tenkt“Hvor la jeg egentlig de papirene på oppussingen av badet” og“Fikk vi egentlig de papirene oversendt” er du langt fra alene. Det er gjerne først når vi virkelig trenger dem at spørsmålene rundt dokumentasjon på oppussing dukker opp og jakten begynner. Gjennomfører du oppussingen eller renoveringen av badet med Steddy, blir all dokumentasjon automatisk lagret på prosjektsiden din på steddy.no - slik at du enkelt kan finne tilbake til den.
En av de største risikoene med å bruke håndverksbedrifter som ikke har økonomien i orden er at de kan slå seg konkurs underveis, og du blir sittende med et halvferdig prosjekt. Velger du Steddy får du kvalitetssikrede håndverkere med økonomien i orden og leveransegaranti fra Steddy.
Les mer om Steddy sin leveransegaranti her!
Steddy fagekspert

Klar til å starte oppussingen av badet?

Send oss en forespørsel her!