Hovedinnhold
Kom i gang
Steddy fageksperter isolerer en yttervegg

Etterisolering: Tips, regler og pris

Har du sett deg lei av høy strømregning og trekkfullt hus? Da kan etterisolering være noe for deg. Med hjelp fra Steddy sine håndverkspartnere kan du få både bedre inneklima og lavere strømregning.
Etterisolering er kort fortalt å øke isolasjonsevnen i byggets ytterkonstruksjon; blant annet i vegger, tak og gulv. Etterisolering bidrar til å redusere boligens energiforbruk, og vil dermed senke kostnadene knyttet til oppvarming eller kjøling.

Etterisolering av yttervegger er et viktig tiltak for å oppgradere eldre bygninger som gjør at de møter moderne standarder for energieffektivitet og komfort. Visste du at bygninger som er mer enn 30 år gamle som regel bare har 10-15 cm isolasjon i ytterveggen, sammenlignet med 25 cm og en U-verdi på 0,18 – som er dagens krav for nybygg? Er boligen din fra før 1970, har den sannsynligvis ikke vanlig isolasjon i vegger eller tak i det hele tatt.
Steddy fagekspert

Lurer du på hvilke tiltak som er best for din bolig og hvordan du bør prioritere?

Ofte er det mange veier til mål, og både innvendig og utvendig etterisolering kan være gode alternativer. Send oss en forespørsel, så tar en av våre fageksperter kontakt for å diskutere hvilke løsninger som kan være aktuelle for deg og din bolig.

Utvendig etterisolering

Utvendig etterisolering er en effektiv metode for å forbedre energieffektiviteten i boligen på. Ved å isolere yttervegger og grunnmur på riktig måte, kan man du redusere varmetapet og dermed senke energiforbruket.

Utvendig etterisolering bidrar til å minimere forekomsten av kuldebroer, som er områder hvor varmen lekker ut av bygningen eller kulden trenger inn. Dette oppnås ved å pakke hele bygningsstrukturen i isolasjonsmateriale, noe som sikrer et jevnt og sammenhengende varmeskjold rundt boligen. En annen fordel med utvendig etterisolering er at det ikke påvirker innendørsarealene eller interiøret i boligen. Dette gjør at man kan bevare stil og design innendørs, uten å måtte å gjøre endringer eller bygge om.


Etterisolering av tak 

Etterisolering av tak er en effektiv metode for å forbedre energieffektiviteten i en bolig, spesielt når det gjøres fra utsiden, samtidig som taket oppgraderes. Denne prosessen er søknadspliktig, men det er verdt å merke seg at kommunen vektlegger energibesparende tiltak ved vurderingen av søknaden. Ved utendørs etterisolering bevarer du takhøyden innvendig, og dermed opprettholdes romfølelsen i hjemmet. Prosessen med etterisolering av tak involverer vanligvis å legge isolasjonsmateriale over den eksisterende takkonstruksjonen, for deretter å legge på ny taktekking. Dette skaper en effektiv barriere mot varmetap. Etterisolering av tak kan også forhindre isdannelse og fuktproblemer i vintermånedene.
Vil du vite mer om utvendig etterisolering av boligen din?


Etterisolering av yttervegg 

Etterisolering av yttervegg er en prosess hvor ekstra isolasjonsmateriale legges til på utsiden av en eksisterende yttervegg. I tillegg til å redusere varmetapet fra boligen, kan etterisolering av yttervegger redusere støy fra omgivelsene.

Etterisolering grunnmur 

Etterisolering av boligens grunnmur hjelper på inneklimaet, reduserer kalde overflater, og hindrer fuktighet fra å trenge gjennom grunnmuren. Dette er spesielt viktig for kjellere og underetasjer under bakkenivå, som er ekstra utsatt for fuktighet og kulde. Etterisoleringen bidrar også til å forbedre energieffektiviteten og komforten i boligen som helhet.

Etterisolering av grunnmur innebærer å isolere fra boligens utside, og et viktig steg i prosessen er drenering for å sikre mot fuktinntrengning. Utvendig isolasjon av grunnmuren regnes som det viktigste grepet, men skal du samtidig pusse opp innvendig kan isolering tilføres også på innsiden.


Etterisolering vinduer 

Utvendig etterisolering av vinduer gir estetiske fordeler ved å bevare det opprinnelige utseendet på innsiden av boligen. Prosessen involverer vanligvis å plassere isolerende materiale rundt vindusrammen for å redusere varmetap og eliminere kuldebroer. Først fjernes eventuelle eksisterende lister eller foringer, og deretter påføres et lag med isolasjon på utsiden av rammen. Dette laget fungerer som en termisk barriere og reduserer varmetapet gjennom vinduet. Deretter installeres en lufttett membran for å forhindre luftlekkasjer. Fordelene med denne prosessen inkluderer bedre energieffektivitet, reduserte oppvarmingskostnader, forbedret inneklima og økt levetid for vinduene.

Det er i de fleste tilfeller effektivt å bytte til nye vinduer, med ny tetting og isolering rundt de nye vinduene, for å bedre varmetapet i ytterkonstruksjoner. Allikevel kan det i noen tilfeller være lurt å gjenbruke eller bevare eksisterende vinduer og heller bare utbedre tettesjiktet rundt de eksisterende vinduene.

Tips!

Ønsker du å etterisolere er det lurt å ta en prat med en energirådgiver fra Steddy. Så setter dere sammen opp en tiltaksplan, og du får gode råd og innspill på hvor du bør starte arbeidet. Send inn ditt prosjekt, så tar en av våre energirådgivere kontakt med deg.
Unknown image
Unknown image
Unknown image
Unknown image

Innvendig etterisolering

Ved å etterisolere innvendig, skaper du en mer energieffektiv og komfortabel atmosfære i hjemmet. Isoleringen av tak, gulv og loft minimerer boligens varmetap, og du kan redusere både energiforbruket og oppvarmingskostnader.


Etterisolering av gulv

Etterisolering av gulvet kan være nyttig uansett om boligen har kjeller eller ikke, og er spesielt godt egnet for førsteetasjer og kjellergulv hvor det er kaldtrekk. Riktig gulvisolering kan forhindre fuktproblemer, redusere kaldtrekk og forbedre den generelle komforten i boligen.


Etterisolering av loft og kaldloft

Kaldtloft er en av de vanligste områdene å etterisolere i boliger, ved riktig etterisolering av kaldtloft kan man redusere varmetapet betydelig og dermed forbedre komforten i boligen ytterligere. Det er hensiktsmessig å se på etterisolering av bolig som et helhetlig tiltak og utarbeide en tiltaksplan, før man setter i gang med å gjøre større tiltak på boligen. Riktig loftisolering kan redusere varmetapet betydelig og forbedre komforten i øvre etasje.

Vil du vite mer om innvendig etterisolering av boligen din?

Hvor mye koster etterisolering?

Prisen for å etterisolere kan variere basert på hvilke tiltak som er mest nødvendig og prioritert for din bolig bolig, samt andre faktorer som valg av materialer og løsning. Lurer du på hva etterisolering av boligen din koster? Send oss en forespørsel, så tar en av våre fageksperter kontakt for en prat slik at vi kan gi deg innspill på kostnadsbildet.


Hva kan Steddy hjelpe deg med?

Med Steddy får du alle fagpersonene du trenger for å etterisolere enten både utvendig og innvendig. Prosessen styres av en dyktig prosjektleder fra en av våre lokale håndverkspartnere, slik at du kan lene deg tilbake og være trygg på at jobben blir ryddig og forskriftsmessig utført.
Vi kan blant annet hjelpe deg med:
• Etterisolering loft
• Etterisolering kaldloft
• Etterisolering av gamle hus
• Etterisolering innvendig
• Utvendig etterisolering
• Etterisolering yttervegg
• Etterisolering av grunnmur
• Etterisolering av tak
• Etterisolering av gulv
• Drenering rundt grunnmur

Fageksperten svarer: Vanlige spørsmål om etterisolering

Kan jeg etterisolere et gammelt hus?

Hvor mye sparer man på etterisolering? 

Er etterisolering søknadspliktig? 

Når bør man etterisolere? 

Steddy kjedepartner

Vil du vite mer om etterisolering av boligen din?